019.jpg
Therapeut

Marjolein Ferguson - van Houten
Na mijn studie psychologie aan de Universiteit van Amsterdam ben ik werkzaam geweest als psycholoog bij de GGZ Noord-Holland-Noord. Bij deze werkgever kon ik na een jaar de algemene postdoctorale opleiding volgen tot gezondheidszorgpsycholoog. Deze opleiding richt zich op de diagnostiek en behandeling van kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. In die periode werd mijn belangstelling voor kinderen- en jeugdpsychologie gewekt. Na het afronden van de opleiding tot GZ-psycholoog ben ik gaan werken op de kinder- en jeugdafdeling van het GGZ-centrum Westfriesland.
Naast de postdoctorale opleiding heb ik diverse opleidingen en cursussen gevolgd waaronder de opleiding tot EMDR therapeut en de vervolgopleiding tot schematherapeut.
Ik ben lid van de LVVP (De Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten). Dit betekent onder andere dat ik gebonden ben aan de beroepscode van de LVVP. Daarnaast ben ik wettelijk geregistreerd bij het Ministerie van VWS als Gezondheidszorgpsycholoog en lid van de Vereniging EMDR Nederland.